Elena Udrea – În PDL există o stare de aşteptare, de agitaţie; nu mai putem amâna o decizie privind recredibilizarea

Vicepresedintele PDL, ministrul Turismului Elena Udrea, a admis, duminica seara, la Realitatea TV, ca în partid exista „o stare de asteptare, o agitatie, (…) o nemultumire” si a precizat ca, probabil, este momentul la care nu se mai poate amâna recredibilizarea.

„Este o perioada de framântari în clasa politica, dar toata clasa politica este în aceasta stare, presiunea s-a dispus asupra tuturor partidelor politice si probabil ca ea s-a accentuat odata cu miscarile de strada, cu protestele pe care le-am vazut zilele trecute. Si în PDL exista o stare de asteptare, exista o agitatie, as putea sa spun poate o nemultumire legat de faptul ca, dupa doua – trei saptamâni de proteste, de nemultumiri exprimate în strada, ale oamenilor, nu au auzit neaparat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului, al conducerii PDL legat de ce urmeaza sa se întâmple politic si la nivelul guvernului. Însa premierul a facut o declaratie pe care a spus-o, am vazut-o si la tv, a spus-o la întâlnirea cu parlamentarii: „Atât timp cât exista aici FMI, Banca Mondiala, nu este cazul sa discutam ce se întâmpla la nivel politic în interiorul partidului si ce se întâmpla la nivelul guvernului. Vom face lucrurile acestea dupa ce institutiile vor pleca”, a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului spune ca „discutiile în interiorul partidului vor avea loc si vor avea loc repede, iar decizia va fi cumva conforma cu asteptarile oamenilor”. „Stim care sunt asteptarile oamenilor, în principal pentru ca ele au fost spuse în public si apoi pentru ca, permanent, chiar daca a parut ca de multe ori nu suntem suficient de atenti si de aplecati asupra asteptarilor lor, permanent am stiut ce asteapta oamenii de la noi si vreau sa spun ca, în pofida a ceea ce poate ca unii dintre analisti ar astepta sa spun, asteptarile sunt de natura economica, în primul rând, oamenii asteapta solutii la problemele economice si sociale pe care le au. Sa stiti ca nu neaparat oamenii vor alegeri anticipate decât daca asta ar duce la solutii economice si sociale care sa le asigure un trai mai bun sau o perspectiva sigura de un trai mai bun de la un anumit moment. Deci, probabil ca alegerile anticipate mai putin sunt asteptate sau dorite de oameni decât, în mod cert nu probabil, masuri economice si garantia ca stim pe ce drum merge tara asta si stim ce urmeaza sa se întâmple cu ei”, a afirmat Udrea.

Ministrul a sustinut ca de multe luni au fost discutii despre recredibilizarea guvernarii, însa „tot timpul a mai urmat ceva, mai erau masuri de luat, mai trebuia facut ceva”. „Suntem la momentul la care nu mai putem, probabil, sa mai amânam o decizie în ceea ce priveste recredibilizarea, care poate fi orice decizie. Înca o data, nu spun eu acum ceva la televizor ce va trebui sa ne spuna premierul, sa ne prezinte viziunea… (…) Spun doar ca obligatoriu trebuie sa venim cu o guvernare, o guvernare credibila prin componenta guvernului, prin masurile pe care o guvernare le poate propune în acest moment”, a mai spus Elena Udrea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.