FMI a evaluat pozitiv acordul cu România şi va disponibiliza o nouă tranşă de 505 milioane euro

0

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au ajuns la un acord cu autorităţile române la cea de-a patra evaluare a acordului preventiv, iar Fondul va pune la dispoziţie o nouă tranşă de 505 milioane de euro după aprobarea Board-ului instituţiei, a anunţat duminică (05 februarie 2012), într-o conferinţă de presă, şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

La nivel de experţi s-a ajuns la un acord, au fost înregistrate progrese bune, toate ţintele cantitative au fost îndeplinite şi s-a ajuns la un acord şi în privinţa politicilor de urmat, a spus oficialul FMI.

Tranşa de 505 milioane euro va fi pusă la dispoziţia României după aprobarea de către Comitetul Director al FMI, la sfârşitul lunii martie.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România.

Acordul stand-by dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.