EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

Preşedintele Băsescu anulează consultările cu partidele, dar le va invita să discute de noul premier

0

Preşedintele Traian Băsescu a anulat consultările care urmau să aibă loc la Cotroceni cu partidele parlamentare, însă le va invita să discute despre viitorul premier.

„Preşedintele a fost anunţat de către premier cu privire la hotărârea domniei sale de a-şi depune mandatul. În acest context, preşedintele anulează consultările programate cu partidele parlamentare astăzi, 6 ianuarie, pe cele două teme anunţate deja, urmând „să le transmită o nouă invitaţie la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcţia de premier”, a precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Formaţiunile politice parlamentare erau aşteptate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu preşedintele Traian Băsescu referitoare la perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului.

Şeful statului a trimis, joia trecută, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la Palatul Cotroceni. Atât liderii coaliţiei de guvernământ, cât şi cei din Opoziţie au anunţat că vor da curs invitaţiei preşedintelui Traian Băsescu.

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale erau aşteptaţi la Palatul Cotroceni la ora 12,00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13,00.

În jurul orei 10,30, în şedinţă de Guvern, primul-ministru Emil Boc a anunţat depunerea mandatului Executivului. ”Am depus mandatul guvernului pentru că nu mă agăţ de putere. Pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică şi să putem câştiga împreună cu românii. (…) Am luat decizii extrem de grele. Acele măsuri au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit”, a subliniat Emil Boc.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.