Prima călătorie turistică spre Lună este programată în 2017

Primii turişti vor putea survola Luna în 2017, a anunţat societatea americană Space Adventures, care organizează călătorii spaţiale turistice cu navete ruseşti Soyuz, relatează agenţia RIA Novosti.

„Intenţionăm să lansăm o navetă înainte de a 50-a aniversare a programului Apollo. După părerea mea, programul Apollo a demarat în februarie 1967, luna prevăzută pentru lansarea lui Apollo-1. Prin urmare, a 50-a aniversare va fi marcată în februarie 2017″, a declarat Eric Anderson, preşedintele Space Adventures într-un mesaj postat pe site-ul firmei.

Turiştii vor zbura cu o navetă Soyuz-TMA, echipată cu un modul locuibil suplimentar. Societatea a anunţat recent că a vândut primul din cele două bilete pentru această călătorie. Potrivit lui Anderson, şi celălalt bilet „este pe cale de a fi vândut”.

„Faptul că două persoane sunt gata să dea fiecare aproape 150 de milioane de dolari pentru a survola Luna va avea consecinţe importante asupra ansamblului pieţei. Acest lucru confirmă existenţa unei pieţe a zborurilor spaţiale private şi arată că numărul persoanelor care vor dori să zboare în spaţiu va creşte odată cu scăderea preţurilor zborurilor orbitale şi suborbitale„, a mai spus Eric Anderson.

Centrul rus de formare a cosmonauţilor este gata să pregătească astronauţi profesionişti şi turişti spaţiali pentru un zbor spre Lună, a informat directorul Centrului, Serghei Krikalev.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.