Un experiment ştiinţific arată CUM COMUNICĂ plantele între ele

[block]0[/block]

– Se ştie că prinţul Charles a fost deseori ironizat în presă pentru aşa-zile discuţii pe care le-ar fi purtat, în grădina sa, cu legumele şi mai ales cu varza.  De altfel, se spune că adevăraţii grădinari sunt convinşi că plantele pot comunica. Cercetatorii englezi au descoperit modul prin care plantele „vorbesc”, relatează Daily Mail.

Două culturi de varză au comunicat între ele, mesajul transmis între legume fiind acela de a se proteja. Acest lucru a fost posibil prin producerea unei substanţe chimice toxice, pe frunzele varzei, acestea având rolul de a se apăra de prădători, respectiv de omizi.

Este pentru  prima dată când un astfel de proces a fost surprins pe camera foto. Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie susţin că există posibilitatea ca plantele să comunice unele cu altele printr-un „limbaj invizibil, despre care nu se ştie nimic”.

Profesorul Stewart, care a vizionat experimentul la Universitatea Exeter, a declarat că „toxina eliminată a determinat o schimbare în activitatea biologică a plantelor. Mesajul detectat a avut rolul de a proteja plantele. Este fascinant să realizăm că ar putea exista o pălăvrăgeală constantă între plante diferite, ele comunică  printr-un limbaj ascuns. Este ca şi cum ar avea un fel de inteligenţă”.

Profesorul Nick Smirnoff, care a condus lucrarea, a declarat: „Am reuşit să demonstrăm vizual cum gazul emis de plante a avut rolul de protecţie. Cu ajutorul acestui gaz, frunzele s-au alertat”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.