Cea mai mare schimbare din ultimii 10 ani. Din toamnă o vor resimţi toţi elevii şi studenţii

– Se pregateste cea mai mare schimbare de materiale didactice din ultimii 10 ani, din Romania. Este vorba despre introducerea noilor date colentate de INS in 2011, in materia scolara si universitara.

Toate editurile de manuale din Romania sunt obligate sa actualizeze cartile dupa care invata peste un milion de elevi si studenti cu datele de la Recensamantul din 2011.

Datele preliminare ale Recensamantului vor fi publicate de catre Institutul National de Statistica in luna mai, anul curent. Asta dupa ce in luna februarie au fost finalizate si publicate numaratorile provizorii.

Citeste si:  Piaţa de PC-uri a crescut cu 19% în trimestrul IV din 2010, graţie tabletelor PC

Noile date vor incepe sa fie folosite mai intai de catre stat, in toate statisticile oficiale, din aceasta vara. Astfel ca Statistica se va raporta din acest an la o populatie de 19 milioane de persoane, in loc de peste 21 de milioane, cati eram la Recensamantul din 2001.

Apoi toate institutiile private si bugetare vor incepe sa foloseasca noile statistici, iar cele mai ample efecte se vor resimti in invatamant si in mediul editorial – toate hartile, tabele si manualele de Geografie sau Economie (clasa a VII-a, a VIII-a, a X-a, a XI-a si a XII-a) vor suporta modificari substantiale.

Citeste si:  Aproximativ 1,5 milioane de români îşi aniversează ziua onomastică de Florii

Este de asteptat ca noile manuale, refacute, sa intre in vigoare din luna septembrie – prima luna a anului scolar 2012-2013, relateaza Protv.ro .

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close