Codul portocaliu închide şcolile: În 12 judeţe şi în Capitală se suspendă toate cursurile, marţi şi miercuri

0

Cursurile sunt suspendate în 12 judeţe din ţară şi în Capitală, a declarat, marţi, 7 februarie, secretarul de stat pentru învăţământ preunivesitar, Oana Badea.

Ea a precizat că marţi au fost suspendate cursurile şi în toate şcolile din judeţul Giurgiu.

Conform centralizării făcute până la ora 10.00, la nivelul ţării un număr de 6.837 de unităţi de învăţământ au cursurile suspendate, dintre acestea mai mult de 70% din unităţile de învăţământ aflându-se în cele 12 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Judeţele în care nu se vor ţine cursuri marţi şi miercuri sunt Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Giurgiu, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a propus suspendarea cursurilor în tot judeţul. Avem nouă judeţe în care cursurile se desfăşoară în condiţii de normalitate, alte nouă judeţe care au între nouă şi zece unităţi de învăţământ cu orele suspendate. Putem spune că acolo se vor rezolva problemele. Avem opt judeţe în care cursurile sunt suspendate în până la 100 de unităţi de învăţământ”, a afirmat reprezentantul MECTS.

Oana Badea a precizat că MECTS este în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene şi al Muncipiului Bucureşti pentru a afla situaţia şcolilor din ţară.

Potrivit MECTS, într-o videoconferinţă organizată luni, inspectorii şcolari judeţeni au luat la cunoştinţă faptul că numărul de telverde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) se pune la dispoziţia părinţilor pentru aflarea în timp real a situaţiei unităţii de învăţământ a şcolilor în care învaţă copiii lor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.