Condiţiile meteo se menţin foarte severe şi se vor înrăutăţi în perioada următoare

0

Condiţiile meteo se menţin foarte severe şi se vor înrăutăţi în perioada următoare, se va menţine codul portocaliu în judeţele în care acesta a fost deja declarat, vor fi intensificări ale vântului şi scăderi de temperaturi, a afirmat, luni (06 februarie 2012), într-o conferinţă de presă, premierul interimar Cătălin Predoiu.

„Vă asigur că prefecţii şi autorităţile locale, în cooperare cu autorităţile centrale, au pregătit toate măsurile necesare pentru a asista în continuare cetăţenii aflaţi în dificultate„, a declarat Predoiu.

El a spus că, în general, situaţia este sub control, sunt câteva cazuri izolate care reclamă măsuri urgente şi de natură extraordinară, în special pentru a asigura asistenţa medicală unor persoane aflate în dificultate.

„În cadrul videoconferinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea ne-a solicitat declararea stării de alertă în judeţ. Noi am studiat care este situaţia, am studiat şi prevederile legale. Potrivit acestei stări de alertă, practic se iau toate măsurile necesare pentru a înlătura efectele calamităţii şi practic de facto se acţionează ca atare, prin urmare nu este nevoie de o declarare formală a acestei stări de alertă, cel puţin pentru moment. Rămânem în permanentă legătură cu autorităţile locale ale judeţului Vrancea”, a explicat Cătălin Predoiu.

El le-a mulţumit tuturor celor care în prezent acţionează cu sacrificiu personal pentru a înlătura efectele intemperiilor şi i-a asigurat pe români că atât autorităţile centrale, cât şi cele locale cooperează pentru a face tot ce e posibil pentru a înlătura efectele vremii nefavorabile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.