Franks (FMI): Nu mă aştept ca schimbarea de Guvern să aducă modificări radicale în privinţa politicilor economice ale României

Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România, Jeffrey Franks, este încrezător că schimbarea Guvernului nu va aduce modificări radicale în ceea ce priveşte politica economică din România.

De asemenea, acesta şi-a exprimat speranţa că, indiferent de ce se va întâmpla la următoarele alegeri, va exista o relaţie de cooperare foarte bună a instituţiilor financiare internaţionale cu România.

Nu mă aştept ca, indiferent de schimbările de cabinet şi de guvern, să existe schimbări radicale în direcţia luată de politicile economice ale României. Există un sprijin larg, pentru un acord, în continuare, cu Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană şi am toate aşteptările corespunzătoare, că orice s-ar întâmpla şi în următoarele alegeri, să existe o relaţie de cooperare foarte bună, cu România’, a declarat marţi, Jeffrey Franks, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

Acesta a exprimat disponibilitatea reprezentanţilor FMI de a se întâlni cu noul prim-ministru, dar, deocamdată, ‘aşteaptă confirmarea acestuia şi a noului Cabinet’.

‘Întotdeauna suntem disponibili pentru a ne întâlni, în România, dar cred că trebuie să aşteptăm procesul de confirmare a noului prim-ministru, a noului Cabinet; dar, vom fi întotdeauna disponibili pentru a ne întâlni cu el. Nu este o problemă pentru noi să ne reîntoarcem. Avem, de asemenea, un birou în Bucureşti, un reprezentant al Fondului, care este întotdeauna aici – Tony Lybeck – astfel încât vom putea să fim disponibili pentru discuţii, în orice moment’, a precizat Jeffrey Franks.

Responsabilul FMI a subliniat că, regulat, au loc întâlniri şi cu Opoziţia şi concluzia este că, deşi există diferenţe de opinie, imaginea generală este că România are nevoie de politici responsabile, care să o ferească de contagiunea din alte părţi ale Europei.

‘Ne întâlnim, în mod regulat, cu mai multe componente ale societăţii. Ne întâlnim cu Opoziţia la fiecare vizită, când venim aici. La fiecare trei luni, ne întâlnim cu ei. Ceea ce putem să vedem este că, deşi există unele diferenţe de vedere, unele politici se văd diferit, în termeni largi există o imagine generală: că trebuie să avem politici responsabile în România, pentru că aceasta este politica de asigurare cea mai bună pentru a ne feri de contagiunile din alte părţi ale Europei şi este calea optimă să aducem România pe un trend de creştere economică bună’, a explicat Franks.

Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu discută, marţi, cu grupurile parlamentare ale formaţiunilor din Coaliţie pentru creionarea programului de guvernare şi formula optimă de Cabinet.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.