EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Legendara Atlantida, ştearsă definitiv de Google Earth

Imaginile publicate de Google Earth, în 2009, sugereau existenţa unui oraş, asemănător cu legendara Atlantinda, pe fundul unui Oceanului Atlantic.

Deşi Google a declarat atunci că este probabil vorba de o eroare, speculaţiile au rămas. Acum însă, la aniversarea Google Earth, controversata hartă Google Ocean a fost ştearsă, pentru a oferi o “imagine mai clară a zonelor subterane”.

Google Ocean reprezintă  o extensie a programului Google Earth  şi afişează  un artefact de date pe care oceanografii îl utilizează pentru a cartografia fundul marii.

În această săptămână, Google a actualizat cererea Institutului de Oceanografie Scripps de la Universitatea din California, San Diego (UCSD), National Oceanic si Atmospheric Administration (NOAA) cu noile date de pe fundul mării.

„Versiunea originală a Google Ocean a fost o hartă prototip, care a avut parte de o înaltă rezoluţie, dar care a avut şi multe greşeli legate de datele arhivare”, a declarat geofizicianul  David Sandwell. „Studenţi de la UCSD, timp de trei ani, au identificat şi corectat aceste greşeli”, a mai spus David Sandwell.

De asemenea, studenţii au  inclus date noi în arhiva pe care Google o utilizează pentru a crea o hartă  a topografiei subacvatice.

Programul utilizat pentru actualizarea Google Ocean are,  în prezent, o rezoluţie cu 15 la sută mai mare a imaginilor de pe fundul mării. Versiunile anterioare au avut 10 la sută imagini cu ajutorul sonarului, iar restul au fost obţinute prin explorările oamenilor de ştiinţă care au folosit datele furnizate de satelit.

Până la sfârşitul acestui an, se încearcă un nou „upgrade”.”Harta Google se foloseşte în cercetare, ceea ce face programul Google Earth mult mai util ca instrument de planificare pentru croaziere în zonele neexplorate”, a spus Sandwell.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata