Lt.Gheorghe Alexandru găsit vinovat de Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană

Lt Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană, pentru purtarea uniformei militare pe timpul participării la mitingul din Piaţa Universităţii, neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei, acordarea de interviuri, declaraţii fără a păstra echidistanţa politică a armatei, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, informează un comunicat al Flotilei 71 Aeriană, transmis luni (06 februarie 2012).

„Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă, în data de 6 februarie, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 lit. j) din Legea nr. 80/1995″, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, decizia ofiţerilor de a propune trecerea în rezervă a locotenentului a fost luată în unanimitate.

„Consiliul de judecată a fost format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, iar hotărârea a fost luată în unanimitate. La şedinţa Consiliului, au fost prezenţi locotenentul Alexandru şi apărătorul ales de acesta. Pronunţarea hotărârii s-a făcut în prezenţa ofiţerului judecat, acesta refuzând să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul hotărârii, fapt care a fost consemnat într-un proces-verbal. Potrivit prevederilor art. 23 din R.G.-8, ofiţerul judecat poate formula o cerere de apel împotriva hotărârii adoptate de Consiliul de judecată, în termen de două zile lucrătoare de la data luării la cunoştinţă de conţinutul acesteia”, adaugă comunicatul citat.

Potrivit acestuia faptele pentru care locotenentul a fost găsit vinovat sunt: „participarea în data de 23.01.2012 la mitingul/demonstraţia din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucureşti, faptă interzisă de prevederile art. 29, lit. g) din Legea nr. 80/1995 şi prevăzută de art. 2, lit. d) din „R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată”; purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23.01.2012, la mitingul/demonstraţia din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor coroborate ale art. 89, alin. (1) din „R.G.-1, Regulamentul de ordine interioară în unitate” şi art. 3, alin. (2) din Dispoziţia şefului Statului Major General nr. SMG-13/02.02.2011 privind unele reguli pentru portul uniformelor militare, faptă prevăzută de art. 2, lit. e) din R.G.-8; neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei pe data de 23.01.2012, respectiv în municipiul Bucureşti, încălcând astfel prevederile art. 122, alin. (7), din R.G.-1, faptă prevăzută de art. 2, lit. e) din R.G.-8; acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta, conform prevederilor art. 12, lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, cu nerespectarea dispoziţiilor art. 65, alin. (1), lit. d) şi e) din „Instrucţiunile privind activitatea de informare şi relaţii publice în Ministerul Apărării Naţionale””, aprobate prin Ordinul nr. M. 12/28.01.2009, fapte prevăzute de art. 2, lit. e) din R.G.-8″.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.