EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Mama Andreei Vass contestă acuzaţiile ANI privind un posibil conflict de interese

0

– Posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese a Mărioarei Vass, consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, făcută publică marţi, în cadrul unui comunicat de presă, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), este contestată chiar de mama Andreei Paul Vass, aceasta precizând că va ataca în instanţă toate acuzaţiile ce au apărut chiar în momentul în care fiica sa fusese nominalizată pentru postul de ministru al Economiei în cabinetul Ungureanu.

Astfel, mama Andreei Paul Vass a precizat marţi, 7 februarie, că din punctul ei de vedere nu există nici un conflict de interese şi că este ciudat că acest comunicat a fost public doar când fiica sa fusese nominalizată pentru postul de ministru al Economiei în cabinetul Ungureanu.

„De la distanţă se vede că este cusută cu aţă albă. Întâi şi-ntâi că puteau să dea de mult răspunsul. Nu l-au dat. Nu întâmplător concide acest răspunsul (comunicatul ANI n.r.) cu nominalizarea fiicei mele pentru funcţia de ministru al Economiei. Nu trebuie să ai multe şcoli ca să-ţi dai seama de asta. Azi dimineaţă, la 7.00, şi-au făcut timp să-l dea pe site. Noi tot sunăm după răspuns de luni de zile. (…) Mi-am prezentat punctul de vedere şi le-am demonstrat că nu sunt în conflict de interese. Pentru că problema se punea că eu aş fi aprobat bani pentru firma mea. Niciodată n-am aprobat bani pentru firma mea. Noi am votat un buget pe tot anul”, a afirmat Mărioara Vass, care a subliniat faptul că, la momentul votării bugetului nu se ştia că banii vor fi pentru contractele menţionate de ANI.

„Am votat bugetul în luna februarie. (…) Nu s-a discutat că aceste şcoli vor face vreo lucrare, că vor contracta ceva, cu cineva. A fost licitaţie. Am fost solicitată la licitaţie. Astea s-au petrecut în septembrie. Noi, în februarie, am aprobat bugetul de la hârtie igienică până la salariul învăţătărilor şi profesorilor. Atât am aprobat în februarie”, a adăugat sursa citată.

În plus, Mărioara Vass a adăugat faptul că va constata în instanţă afirmaţiile din comunicatul ANI.

„Le voi contesta în instanţă, pentru că sunt nedrepte şi nu întâmplător au comunicat această decizie nedreaptă deodată cu nominalizarea fiicei mele la funcţia de ministru”, a conchis Mărioara Vass.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, de către Vass Mărioara, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bobota. ‘Vass Mărioara, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, a încălcat dispoziţiile legale referitoare la conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât a încheiat un număr de două contracte în valoare de 21.180 lei, între S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate în cadrul căreia Vass Marioara deţine calităţile de administrator şi asociat unic) şi două unităţi de învăţământ preşcolar, finanţarea acestor contracte fiind asigurată din bugetul iniţial al comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior. Vass Mărioara a participat, în calitate de Consilier local, atât la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cât şi la suplimentarea ulterioară a acestuia”, se arată în comunicatul instituţiei menţionate.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.