Mircea Toader: Avem suficiente voturi pentru a trece guvernul

Liderul democrat-liberalilor din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat miercuri (08 februarie 2012) că actuala Coaliţie are suficiente voturi „pentru a trece” noul guvern prin Parlament.

”Avem suficiente voturi pentru a trece guvernul. Toţi parlamentarii PDL au ajuns la reuniune”, a afirmat Toader înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale PDL.

Întrebat cu ce au ajuns democrat-liberalii din judeţe în Bucureşti, dacă au venit cu avionul sau chiar dacă au folosit avioane particulare, liderul PDL din Camera Deputaţilor a susţinut că ”au venit cu maşini mici, cu trenul, pe rute ocolitoare, prin Braşov”.

”Toată lumea e aici”, a mai spus Mircea Toader.

Noul Guvern trebuie să întrunească pentru a fi învestit de Parlament voturile majorităţii deputaţilor şi senatorilor – 233 de voturi.

Puterea se bazează pe voturile a 245 de parlamentari, în contextul în care, în prezent, are 177 de deputaţi şi 68 de senatori, incluzându-l şi pe Iulian Urban, care s-a declarat independent, dar afiliat la PDL.

Opoziţia are 147 de deputaţi şi 66 de senatori şi a anunţat că va vota împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit liderului PNL, Crin Antonescu.

În Parlament mai există cinci deputaţi şi un senator neafiliaţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.