EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Schimbarea miniştrilor PDL, cel mai mare act de curaj al clasei politice în ultimii 23 de ani

1

Schimbarea miniştrilor PDL este gest politic unic şi dovada cea mai puternică a faptului că Partidul Democrat Liberal este singura forţă politică majoră responsabilă din România, a scris Elena Udrea, marţi (07 februarie 2012) seara, pe blogul personal.

PDL a dovedit, în ultimele două zile, de ce este cel mai important partid din România, de ce doar el este capabil să producă adevărata reformă. În istoria noastră post-decembristă, niciodată un alt partid nu s-a arătat dispus să schimbe premierul în funcţie şi întreaga garnitură de miniştri. Un gest politic unic şi dovada cea mai puternică a faptului că PDL este singura forţă politică majoră responsabilă din România”, susţine preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti.

Udrea afirmă că prin deciziile succesive de luni şi marţi PDL a făcut un pas major spre recredibilizare, atât a Guvernului, cât şi a partidului.

”Am arătat, mai presus de toate, că nu ne agăţăm de putere, că suntem responsabili şi, într-o foarte mare măsură, că am înţeles mesajul românilor nemulţumiţi de situaţia economică şi socială. Le-am arătat tuturor care este diferenţa între noi şi USL, al cărui singur scop este să ajungă la putere, indiferent de ce se întâmplă cu ţara. Decizia de a schimba toţi miniştrii PDL prezenţi în cabinetul demisionar Boc reprezintă un act de curaj politic fără precedent. Nu a fost uşor să luăm o asemenea decizie, dar am ştiut cu toţii că este hotărârea cea mai bună. Guvernul şi partidul au nevoie de un nou început. Un restart aproape total. Fără îndoială că PSD sau PNL n-ar fi fost în stare de aşa ceva. Iată diferenţa dintre noi şi ei”, adaugă Elena Udrea.

Despre viitorii miniştri liderul PDL Bucureşti susţine că sunt specialişti în domeniile pe care le vor gestiona, ”sunt oameni tineri, bine pregătiţi”.

”Ei sunt noua generaţie de politicieni propusă de PDL, ei sunt cei care, cu imaginea curată şi competenţa profesională de care vor da dovadă, vor reuşi să readucă Guvernul la cote înalte de încredere. În ei ne punem speranţele ca noul Executiv să fie mai bun decât Cabinetul Boc. Şi au toate şansele să reuşească, iar partidul îi va sprijini. În mare măsură, sarcina lor va fi mai uşoară şi pentru că Guvernul demisionar a luat măsurile corecte. Practic, noi am preluat asupra noastră tot deficitul de imagine, toate măsurile de austeritate, cu care noul Cabinet nu trebuie să se mai lupte”, afirmă Elena Udrea.

Fostul ministru spune că Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu are trei sarcini majore – să facă tot posibilul pentru a creşte nivelul de trai al populaţiei, să redea încrederea românilor în capacitatea instituţiilor statului de a lucra în folosul lor şi să continue reformele de care ţara are nevoie.

”Pornesc pe un drum bătătorit, mai facil decât al nostru, dar nu uşor. Şi ei se vor lovi de o populaţie nemulţumită în general de activitatea clasei politice. Şi ei vor trebui să lupte cu o parte a mass-media bine antrenată şi rău-intenţionată, care se află într-un război de uzură cu instituţiile statului”, arată Udrea.

În final ea îşi exprimă speranţa că noul guvern va fi votat săptămâna acesta şi precizează că miniştrii demisionari nu vor intra ”în vacanţă”, ci vor lucra la partid, majoritatea având funcţii de decizie.

”Ne vom dedica toată energia şi priceperea pentru a ajuta partidul să crească în sondaje. Vom lăsa în spate munca de la ministere şi vom lucra pentru partid, majoritatea având şi funcţii de decizie. Adevărul este că, mult timp, ne-am preocupat mai degrabă de guvernare decât de activităţile specifice unei organizaţii politice. Iar asta s-a văzut. Din momentul votării Guvernului, care sper să fie săptămâna aceasta, vom face tot posibilul pentru a-i recâştiga pe români de partea PDL”, conchide Elena Udrea.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. nono spune

    fatuca asta e incorigibila;
    in Piata,in toate Pietele,ea este vehement contestata,mai contestata decat Boc,la fel de contestata ca si „amicul” ei Base;nu a inteles nimic .

    un vierme

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.