EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Un site vă poate localiza, la cerere, după numărul de mobil

0

Site-ul Life360.com permite oricui să introducă un număr de telefon mobil şi oferă localizarea utilizatorului acestuia. Serviciile de localizare în reţea pot salva vieţi, proteja copiii şi permite servicii de afaceri, arată un articol al site-ului News.discovery.com.

Este oare posibilă localizarea cu acurateţe a cuiva numai pe baza numărului telefonului mobil al acestuia? Absolut. Smartphone-ul dumneavoastră ştie întotdeauna unde vă aflaţi.

Serviciul Life360.com, ce utilizează o tehnologie dezvoltată de compania Loc-Aid, oferă părinţilor posibilitatea de a localiza copiii după numărul de telefon, ori chiar un părinte vârstnic, care s-a aventurat prea departe de casă.

Graţie unei aplicaţii online gratuite a Loc-Aid, poţi tasta numărul de celular al oricui de pe teritoriul Statelor Unite şi vei găsi cu precizie locul în care se află, în numai câteva secunde.

Anumite înţelegeri cu operatorii de telefonie mobilă precum T-mobile şi Sprint permit Loc-Aid să trianguleze poziţiile folosind releele de telecomunciaţii mobile şi semnalul GPS din telefonul Dvs. În zonele urbane precizia este superioară celei din mediul rural, unde sunt mai puţine relee.

Loc-Aid adaugă măsuri de securitate pentru a menţine funcţionalitatea site-ului: trebuie să-ţi introduci datele de naştere (pentru a exclude folosirea acestui instrument de către copii) iar persoana pe care o cauţi trebuie să-şi dea acceptul printr-un răspuns la un mesaj text. Dar după validarea unui număr de telefon,  Loc-Aid nu mai solicită implicare din partea utilizatorului.

Băncile şi specialiştii în marketing pot acum să verifice oricând locaţia persoanelor care consimt să intre în sistem.

„Dezvoltatorii aplicaţiei pot folosi localizarea în reţea inclusiv pentru validarea cumpărăturilor legal efectuate cu un card de credit şi depistarea de fraude sau urmărirea unor bunuri precum laptopuri, maşini de curăţat strada, ghene de gunoi etc.”, a explicat Carolyn Hodge, purtotorul de cuvânt al serviciului Loc-aid.

Loc-Aid nu e singurul serviciu care oferă localizarea funcţie de semnalul GPS. Mai există o aplicaţie online numită Banjo, care permite localizarea prietenilor pe baza coordonatelor GPS. De asemenea, Google Latitude oferă o funcţie similară. Toate acestea sunt „opt-in”, adică necesită consimţământul celor în cauză de a face cunoscute locaţiile în care se află.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.