4,7 milioane de persoane suferă din cauza insecurităţii alimentare în Sudanul de Sud

Circa 4,7 milioane de persoane suferă din cauza insecurităţii alimentare în Sudanul de Sud în 2012, faţă de 3,3 milioane în 2011, o degradare a situaţiei denunţată într-un raport al FAO şi Programului Alimentar Mondial (PAM) publicat miercuri (08 februarie 2012), relatează AFP.

În acelaşi timp, aproximativ un milion de persoane se confruntă cu o insecuritate alimentară gravă, faţă de 900.000 în 2011, a precizat agenţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Acest raport este rezultatul unei misiuni de evaluare a recoltelor şi a securităţii alimentare condusă la solicitarea Ministerului Agriculturii şi Pădurilor din Sudanul de Sud.

Citeste si:  Punctele forte ale reformei justiţiei din Germania

În cazul continuării conflictelor şi creşterii preţurilor la alimente, raportul estimează că numărul persoanelor care se confruntă cu o gravă insecuritate alimentară este probabil să se dubleze.

„Este vorba despre o criză iminentă pe care lumea nu îşi poate permite să o ignore”, a spus Chris Nikoi, directorul PAM în Sudanul de Sud. „Situaţia este dramatică, şi facem tot ce putem pentru a fi gata să o înfruntăm, însă timpul este scurt”, a avertizat el.

În 2012, în cadrul operaţiunilor sale de urgenţă, PAM ar trebui să adune 150.000 de tone de produse alimentare pentru circa 2,7 milioane de persoane vulnerabile. Confruntat cu această situaţie, FAO solicită sprijinul donatorilor pentru fonduri de 23 milioane dolari.

Citeste si:  Inflation forecast is revised upwards to 3.7 percent in 2010
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close