Adrian Sutil face apel împotriva condamării sale la 18 luni de închisoare cu suspendare

Pilotul german de Formula 1 Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi în valoare de 200.000 de euro pentru lovituri şi vătămări corporale grave împotriva unui acţionar al echipei Lotus Renault, va face apel împotriva acestei sentinţe, a anunţat miercuri (08 februarie 2012) amanagerul său, Manfred Zimmermann.

„Suntem convinşi că procesul nu a fost corespunzător. Multe lucruri au mers împotriva noastră”, a declarat Zimmermann, precizând că doreşte o judecată „rezonabilă” în faţa unui tribunal de mare instanţă.

Însă Parchetul din Munchen se află, la rândul său, pe punctul de a face apel, a confirmat purtătorul său de cuvânt, considerând sentinţa prea indulgentă, procurorul solicitând în cursul procesului o condamnare de 21 de luni cu suspendare.

Sutil, în vârstă de 29 de ani, care pilota în sezonul trecut pentru Force India, a fost găsit vinovat de vătămare corporală cu o cupă de şampanie a omului de afaceri luxemburghez Eric Lux, pe data de 17 aprilie la Shanghai.

În prima zi a procesului, pilotul şi-a prezentat scuze: „Sunt absolut dezolat, nu am dorit să se întâmple asta”. În faţa instanţei, Sutil a explicat că a încercat în nenumărate rânduri să-i prezinte scuze victimei, dar fără succes, adăugând că gestul său a fost involuntar.

În schimb, Eric Lux a precizat că ar fi dorit să fie căutat pentru a i se prezenta scuze personal, nu prin telefon.

Un scandal, se pare, că a izbucnit între cei doi într-un bar de noapte din Shanghai după Marele Premiu al Chinei, unde germanul se afla pentru a sărbători victoria prietenului său Lewis Hamilton (McLaren).

Sutil l-a rănit pe Lux la gât cu o cupă de şampanie înainte de a părăsi localul, rana provocată, de aproximativ 9 cm lungime, necesitând 24 de puncte de sutură.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.