Peste de 170 localităţi sunt izolate din cauza vremii nefavorabile

Un număr de 172 de localităţi sunt izolate din cauza vremii nefavorabile, a afirmat, joi (09 februarie 2012), într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră.

„Drumuri judeţene blocate ieri la ora 15.30 erau 226, azi la ora 8.30- 9.00, când au fost raportate, mai erau 179. O situaţie destul de dificilă avem şi pe ceea ce înseamnă alimentarea cu energie electrică. Avem 165 de localităţi afectate, faţă de 291 câte înregistram ieri, la ora 15.30”, a declarat Capră.

El a menţionat că 250 de echipe de la Electrica remediază situaţia şi că acestea au solicitat ajutor pentru a le facilita accesul la punctele unde au instalate transformatoare, staţii de conexiuni.

Capră a solicitat prefecţilor din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea şi Buzău să acorde prioritate accesului acestor echipe la instalaţii.

„Se menţine o situaţie dificilă în judetul Vrancea, unde avem 52 de localităţi izolate şi unde cantitatea de zăpadă cred că este cea mai mare la momentul actual. Se lucrează, dar e accesul destul de dificil. De la rezervele de stat judeţului Vrancea i s-au livrat 13 tone de motorină pentru a fi distribuită primăriilor din localităţile afectate”, a declarat secretarul de stat.

El a anunţat că o situaţie dificilă este şi în Insula Mare a Brăilei, care de aproape două săptămâni este izolată, trecerea cu bacul la Brăila nemaiputându-se efectua.

„Am solicitat colegilor de la AFDJ să ne acorde sprijin în deblocarea Dunării în zona respectivă pentru a putea ajunge cu bacul şi a face transport de mărfuri şi de persoane. Am solicitat prefectului să facă o analiză până la deblocarea situaţiei în cazul în care nevoile o impun să transportăm aerian alimente şi apă pentru cetăţenii din zonele respective şi am înţeles că avem şi o ofertă de la MApN în direcţia asta să ne ajute pentru a transporta alimente, nu numai în Insula Mare a Brăilei, le-am solicitat tuturor prefecţilor să facă analize şi acolo unde situaţia o impune să luăm astfel de măsuri, până când vom reuşi să deblocăm complet situaţia”, a afirmat Mihai Capră.

El a spus că partea bună este că pe arterele principale a început să se circule. „Chiar înainte de a veni aici am fost informat că încet, încet, se dă drumul şi la tiruri pe E 85, ceea ce e un lucru foarte bun, pentru că deja sunt probleme în aprovizionarea supermarketurilor din marile oraşe”, a precizat Mihai Capră.

Secretarul de stat a menţionat că suntem încă sub atenţionarea codului galben de ger. „Faptul că am ieşit din atenţionarea de viscol nu înseamnă că activitatea noastră s-a diminuat în vreun fel, avem încă foarte mult de treabă. S-a început operaţiunea de deszăpezire şi cantităţile de zăpadă sunt impresionante”, a declarat Capră.

El a mulţumit armatei pentru ajutorul dat. „Am primit solicitare de la primarul Timişoarei să dăm armata ca să care zăpada, părerea mea e că timpul când armata şi studenţii culegeau recolta s-a terminat demult, pot să înţeleg, s-a intervenit cu armata într-o comună, într-un sat, dar în Timişoara să dau camioane de la armată ca să care zăpada mi se pare deplasat”, a spus, pe de altă parte, Mihai Capră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.