Ungureanu solicită votul de încredere al Parlamentului şi arată că preocuparea Guvernului vizează creşterea prudentă a salariilor şi pensiilor

Prim-ministrul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat, joi (09 februarie 2012), Parlamentului votul de încredere şi a arătat că preocuparea Cabinetului său vizează creşterea prudentă a pensiilor şi salariilor.

Ungureanu a subliniat, de la tribuna Parlamentului, preocuparea noului Guvern pentru „majorarea prudentă a salariilor din sectorul public şi a pensiilor în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru”.

El a arătat că Executivul va mai avea în vedere, printre altele, stimularea înfiinţării de locuri de muncă, creşterea investiţiilor şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene, eradicarea marii corupţii.

Premierul desemnat le-a solicitat parlamentarilor votul de încredere pentru echipa sa de miniştri.

„Distinşi membri ai Parlamentului vă solicit votul de încredere dumneavoastră şi prin dumneavoastră fiecărui cetăţean al acestei ţări. România este a noastră şi poate fi schimbată de fiecare dintre noi. O naţiune este expresia unei mari solidarităţi. Mă bazez pe buna credinţă a cetăţenilor acestei ţări, care nu au întors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au văitat şi nu au fost descurajaţi. Mă bazez, de asemenea, pe calitatea şi voinţa echipei pe care am plăcerea să o conduc”, a spus Ungureanu.

El a subliniat că esenţa guvernării este dialogul cu Opoziţia pentru că „fără Opoziţie ideile bune se nasc mai rar şi trăiesc mai greu”.

De asemenea, Ungureanu a arătat că mizează pe dialogul cu societatea, pentru că „într-o democraţie societatea nu poate fi izolată, pe când un guvern poate sfârşi izolat”.

„În Parlament se iau deciziile care implică pe toţi cetăţenii. Îmi doresc ca partenerii acestui Guvern să fie deopotrivă Puterea şi Opoziţia, fiecare cu rolul său bine definit în viaţa politică. În egală măsură, îmi doresc respectarea rolului constituţional al fiecărei instituţii – Parlamentul, cu rolul său de principal legiuitor, şi Guvernul, cu rolul său executiv. Poate că nu vor fi întotdeauna numai veşti bune, poate că nu vom fi întotdeauna de acord unii cu alţii, dar vom fi întotdeauna faţă în faţă cu argumentele la vedere şi cu soluţiile îndreptate către oameni. Dezbaterea civilizată, politeţea nu sunt semne de slăbiciune. Experienţa în diplomaţie m-a învăţat că nu este armă mai puternică decât dialogul”, a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Lia spune

    Decit sa faca promisiuni aiurea mai bine se virau pensiile in 10 februarie, asa cum era pina acuma, cind 12 pica simbata sau duminica.Iata s-a ajuns sa nu se vireze banii la termen.Ce mai urmeaza?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.