EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Aproape 80 de localităţi sunt izolate din cauza vremii nefavorabile

0

Aproape 80 de localităţi sunt izolate din cauza vremii nefavorabile, a afirmat, vineri (10 februarie 2012), într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră, care a precizat că circulaţia este blocată pe 130 de drumuri judeţene.

Referitor la problemele legate de alimentarea cu energie electrică, Capră a menţionat 53 de localităţi cu aproximativ 33.000 de consumatori.

„De ieri am solicitat prefecţilor că să se consulte cu preşedinţii Consiliilor Judeţene şi să ne înainteze solicitări privind alocarea din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru acţiunea de deszăpezire. Deja am primit aceste solicitări, astăzi în cadrul Comitetului naţional vor fi dezbătute, urmând ca în şedinţa de Guvern (…) să fie aprobată alocarea acestor sume. Sumele vor fi alocate către Consiliile Judeţene pentru acţiunile de deszăpezire pe drumuri judeţene şi către consiliile locale pentru deszăpeziri în oraşe şi comune”, a declarat secretarul de stat.

El a anunţat că s-a continuat distribuţia de alimente din rezerva de stat. Capră a precizat că în cursul nopţii de joi s-au distribuit alimente în Insula Mare a Brăilei, iar vineri au fost împărţite alimente în două localităţi din judeţul Brăila.

„Avem oferte de la agenţi economici privind distribuiţia de alimente din judeţele Timiş, Maramureş, Suceava şi vom organiza astfel de acţiuni în cursul nopţii şi ziua de mâine în judeţele afectate, în principal Brăila, Călăraşi, Buzău şi Vrancea”, a declarat Capră.

El a anunţat că s-a deblocat legătura cu Insula Mare a Brăilei şi au fost trimise utilaje pentru deszăpezirea drumurilor din zonă.

„Suntem în măsură să apreciem că până mâine drumurile vor fi în regulă şi astfel se va putea face legătura cu Brăila. La Măraşu erau doua gravide, a ajuns salvarea acolo, din păcate una dintre ele a refuzat să se urce în maşină, a dat scris că nu vrea să plece. MAI participă cu 4.000 de cadre permanent în dispozitiv, alţi 13.000 fiind în rezervă sau în perioada de refacere”, a adăugat Capră.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.