Franţa: Traficul aerian revine la normal după patru zile de grevă

Traficul revine la normal vineri (10 februarie 2012) pe aeroporturile pariziene Roissy şi Orly, după patru zile de grevă la care au participat mai ales piloţii companiei Air France, şi care a provocat anulări şi întârzieri de curse, a anunţat administraţia aeroportuară din Paris (ADP).

„Situaţia este normală, la această oră nu există nicio anulare pe Orly şi Roissy”, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei.

Air France a anunţat joi că se pregăteşte pentru „o reluare a programului normal de zbor pentru ziua de 10 februarie”, fiind totuşi previzibile întârzieri, din cauza condiţiilor de ger din regiunea pariziană.

Citeste si:  Şomajul în Franta, la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani

Greviştii resping un proiect legislativ vizând limitarea dreptului la grevă în transportul aerian, adoptat deja de deputaţi.

Textul prevede obligativitatea depunerii unui preaviz individual de grevă cu 48 de ore înaintea fiecărei zile de protest, iar pentru angajatori, de a face previziuni de trafic cel târziu cu 24 de ore înainte de perturbarea acestuia. Senatul va examina proiectul la 15 februarie

Ministrul transporturilor, Thierry Mariani, îi va primi vineri pe reprezentanţii sindicatelor din transportul aerian, în tentativa de evitare a unei noi greve. Sindicatele ameninţă cu o nouă încetare a lucrului din 15 februarie, timp de patru zile.

Citeste si:  Greva pamperşilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata