Grupul Malev disponibilizează 2.080 din cei 2.600 de angajaţi ai săi

Compania aeriană publică ungară Malev, care şi-a încetat activitatea vinerea trecută, va disponibiliza 2.080 din cei 2.600 de angajaţi ai săi, a anunţat purtătorul de cuvânt al societăţii la Budapesta, relatează AFP.

”În cadrul disponibilizării colective, 2.080 de persoane vor fi disponibilizate de la grupul Malev”, a declarat Marta Rona, purtător de cuvânt al companiei ungare, adăugând că ”mai mult de jumătate din efectivele vizate lucrează la Malev SA, restul la filialele societăţii”.

În pană de bani, compania aeriană publică ungară Malev şi-a încetat vinerea trecută operaţiunile după 66 de ani de serviciu.

Falimentul n-a fost încă formal pronunţat, autorităţile ungare căutând un mijloc de a face să redemareze compania aeriană, deoarece falimentul Malev va antrena plata unor garanţii colosale către proprietarul aeroportului Budapesta, gigantul german BTP Hochtief, de ordinul a 1.000 miliarde de forinţi /3,4 miliarde de euro/.

Această sumă este datorată grupului Hochtief, deoarece Malev este principalul client al aeroportului de la Budapesta, cu circa 3 milioane de pasageri, respectiv 40 % din cifra de afaceri a aeroportului.

Pentru moment, eforturile guvernului n-au dat roade, a anunţat vineri Janos Lazar, liderul grupului parlamentar al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.