Sunete misterioase, raportate în toată lumea

0

– Mulţi oameni spun că, în ultimul timp,  au auzit sunete ciudate.  Descrise ca fiind un zumzet, o bubuitură, alteori ca un văitat sau chiar o melodie, sunetele au fost adesea înregistrate şi postate online, alimentând zvonurile şi teoriile conspiraţiei.

Un blogger şi-a postat temerile: „fie lumea se termină, fie străinii au început debarcarea; trebuie să existe o explicaţie ştiinţifică pentru acese sunete bizare; asistăm la începutul unei invazii străine? „, scrie Discovery News.

Explicaţiile sunt variate ca şi sunetele propriu-zise. Un aseamenea sunet este,  în prezent, în curs de cercetare, guvernul canadian fiind solicitat pentru a investiga un murmur de joasă frecvenţă, interceptat de mai multe luni de zile de cetăţenii din Windsor, Ontario.

Trăim într-o mare constantă de zgomot de fond, cea mai mare parte neobservată până într-o zi când vom începe să fim atenţi la toate sunetele. Sursele sunt diferite. Cele mai deranjante sunt zgomotele generate de trafic, avioane, aparate de radio, maşini de tuns iarba, trenuri, autostrăzi, precum şi de liniile de înaltă tensiune.

Există multe surse industriale de zgomot şi vibraţii, generate de centralele electrice, fabrici cu utilaje uriaşe, fabrici de  asamblare auto şi prese de imprimare.

În plus, pământul generează un zumzet natural, constant (deşi este de obicei, cu mult sub pragul  auzului uman). Oamenii de ştiinţă cred că sunetul este creat de valurile oceanului care lovesc platourile continentale, ceea ce creează vibraţii în întreaga lume.

Din anumite considerente, ştiute numai de ei, unii tineri au postat clipuri de sunet false. De exemplu, un student de la Colegiul Edmonton, Canada, a postat un video de sunete misterioase care a înregistrat aproape 140.000 de vizualizări pe YouTube. Ulterior, a declarat într-un ziar local că a făcut un fals.

Sunetul cel mai faimos din lume este, probabil, Taos Hum, un huruit de joasă frecvenţă auzit de unii locuitori din Taos, New Mexico, de la începutul anilor 1990.

Nu toată lumea îl aude, dar cei care îl aud îl descriu în diferite moduri: ca un frigider sau un zumzet de albine. Cercetatorii nu au putut să identifice sursa acestui sunet.

Identificarea sursei de sunet este foarte dificilă în zonele urbane, unde betonul, sticla, clădirile pot reflecta, schimba sau amplifica undele sonore. Desigur, este mult mai incitant să se creadă că sunetele misterioase sunt ca urmare a unei invazii extraterestre sau sunt produse de experimente militare secrete.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.