EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

CE: Website-ul PVV este un apel deschis la intoleranţă, iar intoleranţa nu îşi are locul în Europa

Comisia Europeană a condamnat ferm, vineri seară,10 februarie, iniţiativa partidul olandez PVV de a lansa un website unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda, apreciind că iniţiativa este un apel deschis la intoleranţă, iar intoleranţa nu îşi are locul în Europa.

”În Europa, noi susţinem libertatea. Susţinem un continent deschis în care cetăţenii pot circula, lucra şi studia oriunde doresc. Cetăţenii celor 27 de state membre UE trebuie să se simtă acasă indiferent de locul în care decid să se mute. Website-ul PVV este total împotriva acestor principii.

El este un apel deschis către oameni de a fi intoleranţi. Europa se confruntă cu vremuri dificile. Ne vom rezolva problemele numai prin creşterea solidarităţii, nu prin denunţarea concetăţenilor. Cerem tuturor cetăţenilor Olandei să nu urmeze această intoleranţă. În schimb, cetăţenii ar trebui să declare clar pe website-ul PVV că Europa este un loc al libertăţii. Intoleranţa nu îşi are locul pe continentul nostru”, a spus vicepreşedintele CE Viviane Reding, responsabilă pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie în urma solicitărilor mai multor jurnalişti.

Partidul olandez PVV, condus de Geert Wilders şi care are un program xenofob şi ultranaţionalist, a lansat recent un website unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda.

”Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să ştim” este mesajul postat pe website-ul respectiv. Acesta este ilustrat cu titluri din presă referitoare la est-europeni, precum ”Nu ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce în ţările voastre?” şi ”Est-europenii – criminalitate în creştere”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata