Haos pe Fiumicino: 20 de zboruri anulate şi 30 de avioane blocate din cauza lipsei utilajelor de dejivrare

Treizeci de avioane au stat aliniate ore întregi, sâmbătă,11 februarie, în aşteptarea semnalului de decolare, pe piste ale aeroportului Fiumicino din Roma, în timp ce pasagerii au rămas în avion peste cinci ore, în contextul în care comandanţilor aeronavelor nu li s-a dat nicio indicaţie de la turnul de control.

Totodată, 20 de zboruri au fost anulate iar 2.000 de pasageri au rămas în aeroport, informează sâmbătă cotidianul La Repubblica, care apreciază că acesta este cea mai mare perturbare cauzată de ninsoare în capitala Italiei.

Avioanele sunt blocate nu din cauza stratului subţire de zăpadă de pe pistă ci a lipsei de utilaje pentru dejivrarea aripilor.

„Stăm de patru ore la bordul avionului şi nimeni nu ne spune nimic, iar pasagerii sunt tot mai nervoşi. Nici chiar comandantul aeronavei nu ne poate da indicaţii cu privire la zbor, deoarece nici el nu reuşeşte să obţină indicaţii de la turnul de control, de mai multe ore”, a declarat un jurnalist al cotidianului menţionat, el însuşi pasager al unui zbor spre Torino.

Pe Aeroportul Leonardo da Vinci au fost doar trei utilaje în funcţiune, insuficiente pentru traficul mare, având în vedere că tot echipamentul a fost destinat zborurilor internaţionale.

După peste 5 ore, zborurile au fost anulate, iar la Terminalul 3 aproximativ 2.000 de pasageri, tot mai nemulţumiţi, au rămas în aeroportul paralizat, fără să ştie dacă şi când vor putea pleca. La orele 3 dimineaţa s-a anunţat că numărul de paturi disponibile s-a epuizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.