România ocupă locul trei în lume în ce priveşte mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare

Peste 4.000.000 de oameni mor în fiecare an în Europa din cauza bolilor cardiovasculare, în continuă creştere din cauza factorilor de risc tot mai răspândiţi, consecinţă a stilului de viaţă impus de societatea de consum, informează într-un comunicat de presă al Fundaţiei Române a Inimii (FRI) transmis vineri (10 februarie).

În aceste condiţii, Parlamentul European a adoptat în septembrie 2011 o rezoluţie asupra poziţiei U.E. faţă de prevenţia şi controlul bolilor netransmisibile (bolile cardiovasculare reprezintă majoritatea covârşitoare).

România ocupă locul 3 în lume în ce priveşte mortalitatea prin boli cardiovasculare. Doi din trei români mor din această cauză, la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct de miocard acut, iar unul din zece nu supravieţuieşte. Un număr de 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare.

În acest context, Fundaţia Română a Inimii (FRI), înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie, pregăteşte strategia naţională în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare.

Obiectivul Fundaţiei este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de aceste boli cu 10% pâna în 2015.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.