Sistem de alarmă portabil pentru cameristele din New York

0
Cameristele şi o parte din ceilalţi angajaţi ai marilor hoteluri din New York vor fi echipaţi cu o alarmă portabilă care le va permite să primească ajutor în cel mai scurt timp, dacă sunt puşi în situaţii dificile, a anunţat miercuri Asociaţia hotelurilor din metropola americană, potrivit cotidianului francez Le Point.

Toţi membrii personalului care dintr-un motiv sau altul trebuie să intre în camere – femei de serviciu, ospătari sau cei care se ocupă de minibar – vor fi dotaţi cu acest sistem electronic într-un interval de un an, a precizat purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, Lisa Linden.

Ea a refuzat să facă o legătură între noua dispoziţie şi cazul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar Internaţional /FMI/ acuzat de agresiune sexuală în mai anul trecut de o cameristă de la Sofitel, Nafissatou Diallo. ‘Se discuta /despre acest sistem/ de ceva vreme’, s-a limitat să spună Lisa Linden.

Potrivit reprezentantei asociaţiei, noul dispozitiv, care în engleză se numeşte ‘buton de panică’, va putea fi ‘activat rapid şi uşor, pentru a cere ajutor fără întârziere’.

Această prevedere face parte dintr-un nou contract pe şapte ani discutat între Asociaţia hotelurilor din New York şi sindicate, fiind aprobată marţi de asociaţie, pentru ca sindicatele să o ratifice la rândul lor cel mai probabil lunea viitoare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.