Victor Ponta: Mihai Răzvan-Ungureanu este adversarul meu politic începând de joi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu este adversarul său politic începând de joi,9 februarie, când şi-a preluat mandatul.

”Nu cred că trebuie să-l tratez cum l-am tratat pe domnul Boc, un alt tip de adversar. Două persoane diferite şi metodele de combatere a lor din punct de vedere ca şi responsabil al Opoziţiei de Executiv sunt şi acelea diferite”, a spus Victor Ponta.

Referitor la intervenţia sa de joi din plenul Parlamentului, preşedintele PSD a spus că a făcut un lucru pe care l-a stabilit cu liderul PNL Crin Antonescu – a prezentat opiniei publice motivele pentru care USL nu a votat Guvernul Ungureanu şi nu a participat la dezbatere.

„În plus de asta, eu am ridicat, şi cred că am făcut bine şi am s-o fac şi în continuare, am ridicat ştacheta luptei dintre Putere şi Opoziţie la proiecte. Totdeauna cei de la Putere vorbeau despre noi că ştim să spunem doar ‘Jos Băsescu’, ‘Jos Boc’, dar nu avem proiecte.

Primul-ministru în funcţie nu a prezentat niciun proiect, în schimb eu am prezentat 15. Aceste 15 proiecte sunt ale USL, dar sunt pentru România. Dacă va face 1,2,3,5 dintre ele, guvernul Ungureanu, doar nu o să votăm împotrivă, că sunt proiectele noastre. Mă îndoiesc că le va face”, a explicat Victor Ponta.

El a afirmat că nu crede că actualul Guvern va putea să aprobe legea privind depolitizarea structurilor deconcentrate sau legea privind reducerea numărului de parlamentari şi pierderea mandatului de către traseiştii politici. Ponta a adăugat că nu crede că se vor lua măsuri cu adevărat împotriva băieţilor deştepţi din energie, pentru că sunt „conectaţi la PDL”.

„Eu am ridicat ştacheta la ce trebuie să facă un Guvern. Nu întâmplător joi, toată discuţia din opinia românească nu a fost despre Guvernul Ungureanu şi proiectele domniei sale, ci a fost despre proiectele mele. Pot să vă spun că, în întreaga mea activitate politică, nu am primit într-o zi atâtea felicitări şi nici atâtea critici, ca să nu zic mai rău. Dar asta înseamnă că am spus ceva care încet, încet, după ce trece înfierbântarea celor 48 de ore, trebuie să înceapă o dezbatere serioasă pentru cele 15 proiecte ale USL care sunt foarte concrete”, a susţinut Victor Ponta.

Preşedintele PSD a reamintit că obiectivele USL sunt câştigarea alegerilor locale, majoritate absolută în Parlament, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi demiterea sa decisă de cetăţeni prin referendum.

Potrivit lui Ponta, USL nu a fost şi nu va fi nicio secundă sub pericolul pe care şi-l doresc cei de la Putere de a se destrăma într-un fel sau altul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.