Ben Laden îşi dorea pentru copiii lui să studieze în Occident şi să „trăiască în pace”

Osama Ben Laden dorea pentru copiii şi nepoţii săi să îşi facă studiile în Occident şi să trăiască în linişte, nu să urmeze, precum el, calea Jihadului, a declarat cumnatul său într-un interviu publicat duminică (12 februarie 2012) în Sunday Times, preluat de AFP.

„Le-a spus copiilor şi nepoţilor săi: „mergeţi în Europa sau în Statele Unite şi primiţi o educaţie bună”, a declarat cotidianului britanic Zakaria Al-Sadah, a cărui soră, Amal, o yemenită, a fost a cincea soţie a liderului Al-Qaida, ucis acum nouă luni în Pakistan.

„Trebuie să învăţaţi, să trăiţi în pace şi să nu faceţi ce fac sau ce am făcut eu„, le-a spus Ben Laden copiilor săi, potrivit cumnatului său.

Ben Laden a fost ucis în mai 2011 de un comando american în casa unde se ascundea de mai mulţi ani, la Abbottabad, în nord-vestul Pakistanului.

În interviu, cumnatul liderului Al-Qaida explică faptul că cele trei soţii şi nouă copii care trăiau cu el în casă sunt închişi de luni întregi într-un apartament cu trei camere, fără ferestre, la Islamabad, sub supravegherea constantă a serviciilor secrete pakistaneze.

Sunday Times a publicat acest interviu împreună cu o poză cu şase din copii, făcută de Zakaria Al-Sadah, care susţine că a primit permisiunea de a-i vedea de mai multe ori din noiembrie, în prezenţa gărzilor.

Aceşti copii, „traumatizaţi” de atacul comandoului, „au nevoie de un alt mediu decât cel al unei închisori, orice am crede despre tatăl lor şi orice ar fi făcut acesta„, a opinat Al-Sadah. Referitor la sora sa, Amal, rănită în timpul raidului, „ea nu a jucat niciun rol în ce a făcut soţul ei şi nu trebuie pedepsită pentru acestea„, a adăugat el.

Potrivit lui Al-Sadah, Amal şi celelalte soţii ale lui Ben Laden sunt în greva foamei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.