Directorul general Transelectrica, prima victimă a premierului Ungureanu. A fost dat afară pentru „proastă comunicare”

1

– Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei să îl demită din funcţie pe directorul general al companiei Transelectrica, Horia Hăhăianu, pentru proastă comunicare în privinţa resurselor de energie disponibile, au declarat surse oficiale.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, a dispus luni revocarea lui Horia Hăhăianu din funcţia de director general al CN Transelectrica SA

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu i-a cerut, luni, ministrului Economiei, să-l demită pe directorul Transelectrica, au declarat surse guvernamentale.

Motivul invocat de premier este legat de comunicatul Transelectrica, prin care compania susţinea că „din cauza deficitului de energie electrică” din Sistemul Energetic Naţional-SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scăzute, scăderea cotelor în lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de cărbune, paăură şi gaze naturale), în anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum şi de export.

Transelectrica mai anunţase luni  că va limita consumul de electricitate al companiilor pentru a face faţă consumului individual.

Ulterior, Transelectrica a difuzat un alt comunicat, în care arată că, la ora actuală Sistemul Energetic Naţional funcţionează în condiţii de siguranţă şi nu există riscul sistării alimentării cu energie în regim normal a populaţiei.

„Şefului Transelectrica i s-au reproşat proasta comunicare în privinţa resurselor energetice ale ţării şi faptul că dinspre companie au fost lansate declaraţii contradictorii, care au creat panică„, au arătat sursele.

Citește și
1 Comentariu
  1. mumu mic spune

    PROBLEMA E CA NOII CIOCOIASI DE ROMANIA VOR SA FACA LEGEA IN FELUL LOR, CHIAR DE-AR FI ENERGIA TARII SI MERGAND PANA LA ECONOMIA GENERALA, CONDUSI E „TUTO DE TITI CAPI” SI TOATA TARA STIE CINE-I ASTA…….STIU F.BINE CA ATUNCI CAND VOR CADEA SE VOR INMULTI NUMARUL DE GARDIENI DE PUSCARIII…..VINE TIMPUL LOR!…..SI NU E VESEL CA UN AGENT DUBLU(ISRAELO-ROMAN) SA FIE PRIM-MINISTRU……CUM A IESIT ASTA LA STUDII IN ANGLIA PE TIMPU’ LUI RAPOSATU’?????????…CUM?????……VINE TIMPUL LOR…….FOCUL VA TOPI ZAPADA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.