Grammy Awards şi-a desemnat câştigătorii, în timp ce lumea o plânge pe Whitney Houston

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat duminică (12 februarie 2012) la Los Angeles primul trofeu al celei de-a 54-a ediţii a Premiilor Grammy, care a început cu o rugăciune pentru Whitney Houston, diva pop decedată brusc sâmbătă într-o cameră de hotel la Beverly Hills, la vârsta de 48 de ani.

După un spectacol live al lui Bruce Springsteen, prezentatorul serii LL Cool J a declarat în faţa starurilor adunate la Staples Center: „Este o seară care cere să se vorbească altfel despre această zi. Trebuie spus, avem un deces in familie”.

„Pentru mine, singurul lucru de făcut este să încep cu o rugăciune pentru Whitney Houston”, a adăugat el, înainte de a citi un scurt discurs şi în timp ce, cei mai mulţi îşi plecau capul în semn de respect.

Mai mulţi artişti erau îmbrăcaţi în negru, întocmai ca şi Lady Gaga, în rochie neagră şi cu faţa acoperită cu un voal din plasă.

Rugăciunea a fost urmată de un scurt film cu Whitney Houston cântând melodia ei celebră, „I Will Always Love You”, după care sala a ovaţionat în picioare.

„Whitney, te vom iubi mereu şi, în această seară, îţi vom spune în cel mai bun mod, cântând”, a adăugat LL Cool J.

Primul trofeu al serii a revenit britanicei Adele, revenind pe scenă după o operaţie pe corzi vocale. Cântăreaţa de 23 de ani, care a obţinut deja două premii /cel mai bun videoclip şi cel mai bun album pop/ în timpul unei pre-ceremonii a Premiilor Grammy, duminică după-amiază, pleacă acasă cu trofeul pentru interpretarea pop solo „Someone Like You”.

„Trebuie să mulţumesc medicului meu, care mi-a redat vocea”, a spus ea.

Învingătorii la principalele categorii ale celei de-a 54-a ediţii a premiilor Grammy, desfăşurate duminică la Los Angeles, au fost:

– Cea mai bună înregistrare a anului (acordată producătorilor pentru un cântec) : „Rolling in the Deep”, Adele;

– Albumul anului: „21”, Adele;

– Cântecul anului (acordat autorului): „Rolling in the Deep”, Adele Adkins&Paul Epworth;

– Revelaţia anului: Bon Iver;

– Cea mai bună interpretare vocală pop: „Someone Like You”, Adele;

– Cel mai bun album vocal pop: „21”, Adele;

– Cel mai bun album rock: „Wasting Light”, Foo Fighters.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.