EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Kelemen Hunor: Nu mai avem ce discuta despre anticipate după instalarea noului Guvern

0

Alegerile anticipate nu mai reprezintă o temă de discuţie pentru UDMR, după ce a fost instalat noul Guvern, a declarat, duminică (12 februarie 2012), preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, înainte de consultările cu preşedintele Traian Băsescu, la care va participa luni.

Liderul UDMR a arătat că soluţia pentru deblocarea activităţii Parlamentului este dialogul cu Opoziţia, pentru ca aceasta să revină la lucrările Legislativului.

„Greva parlamentară, dincolo de a da un semnal, nu este o metodă utilă. Acum, cu noul premier, putem vorbi despre o nouă şansă de a reîncepe dialogul propriu-zis cu Opoziţia. La nici o săptămână de la instalarea noului Guvern, despre anticipate nu mai avem ce discuta”, a declarat Kelemen Hunor.

În context, el a susţinut că Puterea poate asigura cvorumul la Senat, dacă se mobilizează.

„În Senat, coaliţia de la Putere, dacă e mobilizată, poate avea cvorumul”, a spus şeful UDMR.

Referitor la Tratatul european de stabilitate, Kelemen a arătat că UDMR recunoaşte necesitatea adoptării acestui document.

„Din punctul nostru de vedere, e nevoie de guvernanţă fiscală a Uniunii Europene, care reglementează atât deficitul cât şi datoria publică şi eventualele sancţiuni, dacă statele membre ies din acest cadru”, a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică o scrisoare liderilor de partid şi formaţiuni politice parlamentare prin care îi invită la Cotroceni, luni, la consultări pe mai multe teme: perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.