România nu a ratificat încă Acordul ACTA

România nu a ratificat încă Acordul ACTA (Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii), a declarat, sâmbătă (11 februarie 2012), la Deva, secretarul general al guvernului, Attila Dezsi, menţionând că orice acord internaţional trebuie preluat de către un stat printr-un act normativ intern.

”România nu a ratificat, încă, acest acord (Acordul ACTA, n.r.). A fost doar un memorandum care a trecut prin Guvern, însă România, prin act normativ, respectiv Guvernul şi bineînţeles Parlamentul, nu a ratificat Acordul ACTA. Au fost foarte multe informaţii în mass-media care, din punctul meu de vedere, sunt eronate. Orice fel de acord internaţional trebuie preluat printr-un act normativ, iar acest fapt nu s-a întâmplat. Deci, ratificarea nu s-a făcut’, a afirmat secretarul general al guvernului.

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală pe Internet. Oficial, ACTA are ca scop lupta împotriva contrafacerilor de produse, dar şi împotriva descărcărilor ilegale de pe Internet.

Adversarii acordului consideră însă că textul documentului reprezintă o încălcare gravă a libertăţii internauţilor. Din acest motiv, sâmbătă au fost anunţate mai multe mişcări de protest în Europa impotriva ACTA, inclusiv si în România,  potrivit unor anunţuri care au circulat pe site-urile de socializare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.