Traian Băsescu: Este exclusă întreruperea energiei electrice pentru populaţie

Este exclusă întreruperea energiei electrice pentru populaţie, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat, la finalul consultărilor avute la Palatul Cotroceni cu partidele aflate în coaliţia de guvernare, că nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie electrică.

„Nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie electrică. Dacă în mod excepţional s-ar întâmpla vreo avarie la grupurile mari de la termocentrale, s-ar proceda conform unui plan dinainte stabilit de întrerupere a agenţilor economici. Deci, este exclusă întreruperea energiei electrice pentru populaţie. Mai mult decât atât, vă pot informa că România exportă în medie 500 megawaţi pe oră şi probabil în perioada imediat următoare, prin hotărâre de guvern, se va stabili sistarea oricărui export până la venirea consumurilor în parametri normali”, a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că „pentru Guvern prioritatea zero este legată de sprijinul comunităţilor şi cetăţenilor afectaţi de iarnă”. „E o concluzie a discuţiilor purtate cu partidele aflate la guvernare”, a spus Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.