Un medicament împotriva cancerului, eficient împotriva maladiei Alzheimer

Un medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes pe şoareci bolnavi de Alzheimer, reuşind chiar să stopeze această maladie în stadiile ei incipiente, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com.

Medicamentul, bexarotene, este conceput pentru a reduce nivelul proteinei beta-amiloid a cărei prezenţă în creier este asociată evoluţiei maladiei Alzheimer.

În cadrul noului studiu, la cobaii trataţi cu bexarotene s-a înregistrat o scădere cu 25% a nivelului de beta-amiloid, în doar 6 ore. Şi mai important este faptul că la aceşti şoareci s-a înregistrat şi o îmbunătăţire semnificativă a funcţiilor cognitive.

„Datele pe care le-am obţinut din acest studiu indică cu certitudine faptul că maladia Alzheimer poate fi reversibilă în stadiile ei incipiente,” explică coordonatorul acestui studiu, neurologul Paige Cramer de la Case Western Reserve School of Medicine.

Medicamentul Bexarotene este folosit pentru tratamentul unui tip de cancer de piele, iar studiul realizat pe cobai este prezentat pe larg în ultimul număr al revistei Science.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.