Eurodeputaţii cer o implicare sporită a CE în ajutorarea persoanelor fără adăpost

Este vital ca statele membre să aibă în vigoare măsuri pentru ajutorarea celor fără adăpost mai ales în perioada iernii, iar Comisia Europeană are rolul de a susţine statele membre în această provocare serioasă, a declarat luni (13 februarie 2012), în plenul PE la Strasbourg, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii Michel Barnier, în dezbaterea „Situaţia persoanelor fără adăpost în Europa ca urmare a valului de frig”.

Potrivit lui Barnier, situaţia actuală serioasă din mai multe state membre arată că CE va trebui să aibă mai mult în vedere situaţia persoanelor fără adăpost în structurarea Fondului Social European pentru perioada de programare financiară multianuală 2014 – 2020.

Liderul grupului europarlamentar PPE, Joseph Daul, a pus accentul în intervenţia sa pe măsurile la nivel local pentru asistarea persoanelor fără adăpost şi în această privinţă a cerut un sprijin comunitar mai mare pentru organizaţiile neguvernamentale implicate.

Mai mulţi eurodeputaţi au cerut o implicare mai mare din partea executivului comunitar în ajutorarea statelor membre grav afectate de valul de frig din ultima perioadă.

Peste 600 de persoane au murit în Europa în ultimele două săptămâni din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Potrivit datelor disponibile luni la prânz, în România numărul total al victimelor de la declanşarea evenimentelor meteo nefavorabile ajunsese la 74, dintre care 47 în afara locuinţelor.

Valul de frig a afectat şi nordul Africii, în special în Algeria, unde 46 de oameni au murit din cauza frigului în ultima săptămână.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.