Ghicitoarea zilei: La ce „cursuri de perfecţionare” participă angajaţii ANAF?

– În contextul în care agenţii economici aşteaptă cu „sufletul la gură” măsuri reale de sprijinire a afacerilor sugrumate de criză, în special reducerea fiscalităţii excesive, aflăm cu stupoare care sunt preocupările Ministerului Finanţelor Publice şi în ce mod îşi „îmbunătăţeşte” personalul

Astfel, pentru cei care nu au absolvit acasă „şcoala bunului simţ”, Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a avut grijă să organizeze – din bani publici, ce credeţi? – aşa-numitul „curs de perfecţionare profesională cu tema «Vulnerabilitatea la corupţie»”, susţinut în zilele de 13 şi 14 februarie a.c.

Activitatea – explică Ministerul –  este o componentă a Planului de perfecţionare profesională a funcţionarilor pe anul 2012 şi a reunit 22 funcţionari publici din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene: Alba, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Mureş, Sibiu şi Vâlcea.

Agenda cursului a cuprins teme precum:

  • vulnerabilitatea la corupţie – consideraţii generale;
  • cadrul legal privind prevenirea şi combaterea corupţiei;
  • căi de acţiune pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor de corupţie la nivelul ANAF;
  • planificarea unei campanii anticorupţie, metodologia de identificare a riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie;
  • Strategia de prevenire şi combatere a corupţiei în sectorul financiar-fiscal şi Planul de acţiune sectorial financiar-fiscal.

Şi dacă eraţi curioşi cine poate da lecţii în acest domeniu, vine şi răspunsul: „cursul de perfecţionare a fost moderat de… experţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”!

Citește și
1 Comentariu
  1. Imamco spune

    Si cine a coordonat desfasurarea cursurilor! Blejnar insotit de fata permanent schimonosita de dispret fata de contribuabilul considerat din start evazionist! De fapt toti contribuabilii mici si mijlocii sunt sau devin evazionisti prin legile adoptate! Nu poti sa misti fara sa calci pe bec! Jucam alba-neagra pe teren minat din anii `90 incoace!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.