Incident naval în port din cauza condiţiilor meteo

Condiţiile meteo deosebite au provocat un incident naval luni (13 februarie 2012) seară, în Portul Constanţa, în zona danelor 108-110.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, sloiurile de gheaţă dislocate de nava Nova, pavilion Malta, au acţionat asupra vasului împingător Petar Beron, acostat în dana 109, rupându-i legăturile de la cheu, şi plasându-l peste cârma navei Juhaynna, aflată în imediata vecinătate.

Conform primelor constatări, nu au fost înregistrate victime omeneşti sau cazuri de poluare şi nici nu se pot aprecia pagubele suferite de nava Juhaynna.

Vremea rece din judeţul Constanţa face ca ambulanţierii să aibă în continuare în atenţie cazurile sociale, două persoane fără adăpost fiind transportate în ultimele 12 ore la unităţile spitaliceşti din judeţul Constanţa.

Potrivit directorului Medical al Staţiei de Ambulanţă Constanţa, Ionuţ Cealera, cazurile sociale sunt în continuare în atenţia ambulanţierilor constănţeni, pentru evitarea deceselor prin hipotermie, un bărbat de 64 de ani şi un tânăr de 20 de ani, cazuri sociale, fiind transportaţi la spitalele municipale din Mangalia şi Medgidia, pentru îngrijiri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.