Peste 150 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare

0

Un număr de 1073 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 în Ialomiţa, 52 în Buzău, iar restul în alte judeţe, a afirmat, marţi (14 februarie 2012), purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.

El a precizat că Bucureştiul şi 27 de judeţe sunt afectate de ninsori, 28 de sate, cătune, cartiere şi localităţi sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, dintre care 12 în Buzău.

Potrivit datelor de marţi, de la ora 5,00, cinci localităţi au disfuncţionalităţi privind reţelele de comunicaţii, iar 14 prezintă dificultăţi în alimentarea cu apă potabilă sau menajeră.

„Căi de comunicaţii rutiere impracticabile sunt autostrada A2 Bucureşti-Feteşti, 44 de drumuri naţionale sunt închise pe 58 de tronsoane, 104 drumuri judeţene sunt închise traficului şi 100 de drumuri judeţene au circulaţia îngreunată. 13 linii de cale ferată sunt închise, patru magistrale au circulaţia restricţionată. Aeroportul din Craiova e închis deocamdată”, a declarat Maghiar, pe baza datelor de la ora 5,00.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, în localităţile izolate, a fost acordat ajutor medical de urgenţă pentru 344 de persoane, dintre care 69 de copii şi 27 de gravide sau lăuze.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.