Angela Gheorghiu: Momentul muzical al balului Operei este doar o adiere proaspătă

Soprana română Angela Gheorghiu va interpreta joi (16 februarie 2012), în deschiderea Opernball (Balul Operei Vieneze), „Habanera” din opera Carmen a lui Georges Bizet şi „I Could Have Danced All Night” din musicalul My fair Lady.

Într-un interviu acordat agenţiei austriece de presă APA, artista a apreciat că ar trebui să se pună mai mult accent pe momentul muzical al balului. „Momentul muzical al balului, parte a deschiderii oficiale a acestuia, este doar o adiere proaspătă”, a afirmat soprana în interviul menţiionat.

Întrebată dacă consideră că este o diferenţă între modul în care ar interpreta Habanera la un spectacol normal şi interpretarea aceleiaşi arii la Opernball, Angela Gheorghiu a răspuns că o să afle în curând ce înseamnă să cânte Habanera la Balul Operei.

„Am cântat această arie de mai multe ori în întreaga lume, la diverse ocazii, în prezenţa unor capete încoronate sau şefi de stat. De curând pentru ultimul meu album, „Hommage to Maria Callas”, am înregistrat un duet inedit cu Maria Callas, al acestei opere. Fiecare interpretare a Habanerei este ceva special, niciodată nu este la fel”, a declarat artista.

Deşi invitată de mai multe ori la Balul Operei, Angela Gheorghiu reuşeşte abia anul acesta să ia parte la eveniment. „Noul director al operei, Dominique Meyer, m-a convins să vin şi pur şi simplu nu am putut refuza invitaţia. Sunt onorată şi mă bucur să pot lua parte la ediţia din acest an a Balului Operei, să mă simt bine şi să pot admira atâtea rochii frumoase”, a adăugat celebra soprană.

Întrebată cât de important este de fapt momentul muzical al balului, Angela Gheorghiu a răspuns că acesta „este doar o adiere proaspătă”.

„Balul are loc în clădirea operei. Momentul muzical este doar o adiere proaspătă, o aluzie la legătura dintre balul în sine şi casa operei. Dar de fapt un bal este un prilej de dans, băut şampanie şi conversaţie. Vă spun sincer că n-am putut rezista tentaţiei. Vin la Bal şi cânt fără a fi plătită, şi fac acest lucru pentru această operă minunată. Iubesc dansul, valsul şi Viena”, a subliniat Angela Gheorghiu în interviul pentru APA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.