Artişti lirici români în concert la Teatrul Scala din Milano, în cadrul proiectului studiOpera

Soprana Irina Iordăchescu, baritonul Ionuţ Pascu, formatori în cadrul proiectului studiOpera, şi mezzosoprana Sorana Negrea, care a debutat în cariera artistică pe scena Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB), vor susţine un concert joi, 23 februarie 2012, în foaierul „Arturo Toscanini” al Teatrului Scala din Milano.

Programul va cuprinde unele dintre cele mai cunoscute pagini din opere cum sunt La Traviata de Giuseppe Verdi, I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo, Lakme de Leo Delibes, Andrea Chenier de Umberto Giordano, Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, dar publicul italian va putea asculta şi lied-uri din creaţia compozitorilor români George Enescu, Marţian Negrea şi Aurel Eliade.

Potrivit Danielei Plopeanu, responsabil Imagine şi Comunicare al proiectului studiOpera al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), artiştii vor fi însoţiţi de maestrul corepetitor Ioana Maxim, formator studiOpera, şi Anda Tăbăcaru Hogea, coordonator SEOB şi manager de proiect studiOpera.

Vineri, 24 februarie, tinerii artişti români vor participa la cursul de canto predat la Accademia Teatro alla Scala de soprana Luciana Serra, care a fost prezentă la ONB pentru a susţine modulul de Exerciţii funcţionale de tehnică vocală în cadrul proiectului studiOpera.

Proiectul studiOpera, care a oferit tinerilor artişti ai ONB posibilitatea de a participa la cursuri de specializare susţinute de mari personalităţi ale artei lirice, profesori la Accademia Teatro alla Scala din Milano, este implementat de către ONB, prin SEOB, în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA ICG România şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”.

Ultimul an al proiectului oferă tinerilor artişti ai ONB posibilitatea de afirmare într-unul din cele mai importante teatre lirice din lume, Scala din Milano. SEOB a primit anul acesta  invitaţia din partea Accademiei Teatro alla Scala de a susţine un concert cu pian în cadrul unui eveniment devenit deja o tradiţie, „Ospitalita delle Accademie Internazionali”.

Prin acest program, Accademia invită în fiecare an o instituţie muzicală (studio de operă) sau de învăţământ superior de specialitate să fie reprezentată la Milano de cei mai talentaţi tineri artişti, cu vârsta de până la 35 de ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.