Doi iranieni inculpaţi pentru explozii la Bangkok

Doi iranieni suspectaţi de implicare într-o serie de explozii atribuite de Israel Teheranului au fost inculpaţi miercuri (15 februarie 2012) la Bangkok, a anunţat ministrul thailandez de externe, informează AFP.

„Au fost inculpaţi pentru că au provocat o explozie într-un loc public şi pentru tentativă de ucidere a unor ofiţeri de poliţie şi civili”, a declarat Surapong Tovichakchaikul în cursul unei conferinţe de presă, refuzând să vorbească în acest stadiu al anchetei de un act terorist. Oficialul a admis că situaţia este similară atacului comis împotriva unor diplomaţi israelieni în India.

Cei doi inculpaţi, deţinători de paşapoarte iraniene, sunt un bărbat de 28 de ani identificat ca fiind Said Morati, care a fost grav rănit marţi în urma a trei detonări, în plin centru al unui cartier rezidenţial din Bangkok. Celălalt suspect a fost arestat marţi seara pe aeroportul din Bangkok, în timp ce încerca să fugă.

Cei doi, precum şi un al treilea bărbat, care a fost fugit spre Malayezia, se aflau într-o casă din estul capitalei unde a avut loc prima explozie, probabil accidental.

Potrivit unei surse a serviciilor de informaţii thailandeze, această echipă de „asasini” a luat ca ţintă „diplomaţi israelieni, inclusiv pe ambasadorul ţării”.

Israelul a acuzat marţi Teheranul şi a legat aceste explozii de atacurile comise luni împotriva personalului ambasadelor sale în India şi Georgia. La rândul său, ministrul thailandez a indicat că serviciile sale îl vor convoca pe ambasadorul iranian pentru a se asigura de cetăţenia inculpaţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.