Iranul dezminte orice legătură cu exploziile de la Bangkok şi acuză Israelul

Iranul a dezminţit miercuri (15 februarie 2012) orice legătură cu exploziile de la Bangkok şi a acuzat „agenţi având legături cu regimul sionist” că ar fi responsabili de acestea, potrivit site-ului televiziunii de stat, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Ramin Mehmanparast, a respins acuzaţiile regimului sionist în ceea ce priveşte implicarea (Iranului) în exploziile de la Bangkok şi a acuzat acest regim că ar dori să submineze relaţiile istorice şi de prietenie dintre Iran şi Thailanda.

„Republica islamică Iran, care consideră că agenţii regimului sionist sunt responsabili de aceste crime, este gata să ajute şi să coopereze cu guvernul thailandez pentru a face lumină asupra acestor evenimente„, a adăugat el.

„Acuzaţiile regimului sionist privind explozia de Bangkok, după afirmaţiile fără fundament lansate de SUA referitoare la un atentat care a avut drept scop asasinarea ambasadorului Arabiei Saudite la Washington şi acuzaţiile nefondate ale regimului (israelian) referitoare la implicarea Iranului în atacurile din India şi Georgia, demonstrează existenţa unui complot” împotriva Teheranului, a spus el.

Serviciile secrete thailandeze au afirmat că diplomaţi israelieni la Bangkok au fost vizaţi de un proiect de atentat condus de iranieni după exploziile de marţi, confirmând suspiciunile Israelului la două zile după atacurile din Georgia şi New Delhi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.