Marea Britanie:Rata şomajului a urcat la 8,4% în trimestrul patru, cel mai ridicat nivel din 1995

0
Rata şomajului în Marea Britanie a urcat în trimestrul patru din 2011 la 8,4%, numărul şomerilor ajungând la 2,67 milioane, cel mai ridicat nivel din 1995, deoarece 48.000 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă comparativ cu precedentele trei luni, a anunţat miercuri (15 februarie 2012) Oficiul naţional de statistică (ONS), transmite AP.

În trimestrul trei, rata şomajului era de 8,3%, salariile, excluzând bonusurile, au crescut cu 2% în perioada octombrie-decembrie 2011. Cele mai recente date arată că rata inflaţiei a scăzut la 3,6% în ianuarie, de la nivelul record de 5,2% înregistrat în septembrie.

Marea Britanie este în pragul unei recesiuni după ce în ultimul trimestru al anului trecut Produsul Intern Brut a înregistrat o contracţie de 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, după o creştere de 0,6% în trimestrul al treilea, potrivit estimării Oficiului naţional de statistică.

Pe ansamblul anului 2011, Produsul Intern Brut al Marii Britanii a înregistrat o creştere de 0,9%.

Recent, Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit estimările pentru Marea Britanie, prognozând că în acest an va înregistra o creştere de doar 0,6%, comparativ cu un avans de 1,6% cât estima anterior.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.