Parlamentarii USL nu renunţă la greva parlamentară

USL nu renunţă la greva parlamentară, a precizat într-un comunicat transmis luni (13 februarie 2012) seara liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

El a subliniat că parlamentarii Uniunii Social Liberale nu vor renunţa la greva parlamentară decât în momentul în care puterea va accepta să pună în aplicare cele patru condiţii propuse de copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Aceste condiţii se referă la: un angajament public al primului-ministru că nu va mai folosi asumarea răspunderii şi ordonanţele de urgenţă; la un angajament public din partea celor de la putere „că vor participa şi vor recunoaşte Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin moţiune de cenzură şi nu vor mai sta în bănci fără să voteze mai ales în momente cruciale precum moţiunile de cenzură”; „fraudarea votului de către Roberta Anastase trebuie sancţionată şi trebuie date garanţii că nu se va mai repeta aşa ceva în viitor”; rediscutarea „modificării abuzive a Regulamentului, care a recunoscut în Parlament un partid care n-a candidat niciodată”.

„Mircea Toader are idei multe, dar nu foarte bune,
fie că se ocupă de sinistraţii din Vrancea sau Buzău, fie că introduce şopârle legate de presupuse negocieri cu opoziţia pentru încetarea grevei parlamentare. Negocierile, aşa cum sunt sugerate de liderul PDL, sunt de fapt doar o întrebare adresată în plen, consemnată de stenogramele Camerei Deputaţilor, prin care dl Toader cerea opoziţiei să revină, răspunsul nostru negativ fiind prompt şi public. Din păcate, dl Toader, aşa cum îl ştim, nu este un om de cuvânt„, a declarat liderul grupului deputaţilor PSD.

În ceea ce priveşte Acordul de guvernanţă fiscală, Duşa a arătat că USL şi-a exprimat întreaga disponibilitate pentru dialog, „atâta timp cât populaţia va fii informată corect despre acest subiect”.

Deputatul Mircea Duşa a reamintit, în context, că opoziţia organizează miercuri o dezbatere publică pe tema Acordului, la Palatul Parlamentului.

„USL are un acord separat în acest moment. Noi avem un acord cu românii”, a menţionat liderul deputaţilor PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.