EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,47 RON
(-0.19%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.12%)

Premierul Ungureanu: Sper ca PSD, PNL şi PC să semneze protocolul de susţinere a ratificării tratatului european de stabilitate

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a exprimat speranţa miercuri (15 februarie 2012) ca şi partidele de Opoziţie să se alăture protocolului de susţinere a ratificării de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare.

„Acest protocol este deschis semnării către toate partidele parlamentare. Eu sper ca şi PSD, PNL şi PC să semneze acest protocol care face parte dintre temele de interes naţional major. Nu vorbim aici de o diviziune politică, în momentul în care este vorba de interesul naţional şi nu sunt vorbe goale”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă se va face o invitaţie oficială partidelor politice pentru semnarea protocolului, el a arătat că „această chestiune va fi oricum la nivelul Guvernului, fără discuţie”.

„Ceea ce sper este ca la nivelul partidelor parlamentare să se completeze semnăturile. Preşedinţii celor trei partide să îşi alăture numele”, a completat premierul.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat că îi va contacta, miercuri, pe liderii PNL, PSD şi PC pentru a se alătura pactului şi a spus că nu va întârzia să promoveze în Guvern proiectul de lege de ratificare a Tratatului european de stabilitate.

„Eu sper să fie semnat de preşedinţii tuturor partidelor parlamentare, asta înseamnă şi PNL, PSD, PC. Am de gând, în momentul în care ajung înapoi la Guvern, să-i contactez pe cei trei lideri şi să-i rog să facă acest lucru, pentru că nu voi întârzia să o aduc în Guvern pentru a trece prin Guvern şi apoi spre Parlament pentru ratificare”, a spus Ungureanu.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a fost prezent, miercuri, la ceremonia de semnare a unui protocol de către partidele coaliţiei de guvernare prin care îl susţin pe preşedintele Traian Băsescu să semneze tratatul european de stabilitate şi susţin ratificarea în Parlament a acestui document.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata