România, ţară parteneră la Biofach 2013

0
România va deveni, în 2013, partener oficial al celui mai mare târg de produse bio din lume – Biofach, organizat anual în luna februarie la Nurenberg (Germania), contractul de parteneriat urmând a fi semnat în aceste zile de reprezentanţii autorităţilor române împreună cu organizatorii târgului – Nurenberg Messe.

Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat pentru Agerpres că invitaţia lansată României a fost acceptată, iar cele două ministere implicate – Ministerul Agriculturii şi dezvoltării Rurale şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – vor suporta costurile organizării acestui eveniment, estimate în momentul de faţă la circa 500.000 euro.

De asemenea, reprezentanţii Romexpo vor participa în una dintre cele patru zile ale târgului la o întrevedere cu conducerea Nurenberg Messe în vederea încheierii unui parteneriat cu Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică -„Bio România” pentru organizarea evenimentului ‘Biofach – Europa de Est’, la Bucureşti.

„În fiecare an, Biofach are loc sub patronajul Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), garantându-se astfel calitatea constantă a produselor expuse prin criterii stricte de admitere. Biofach este prezent pe cinci continente cu propriile sale evenimente în Japonia, Statele Unite ale Americii, America de Sud, China şi India, iar de anul viitor ar putea fi şi în România pentru zona Europei de Est”, a declarat Marian Cioceanu, preşedintele Bio România.

Biofach 2012 îşi deschide miercuri porţile pentru patru zile în centrul expoziţional Messe Nurenberg, unde vor expune pe 88.500 metri pătraţi peste 2.500 de firme din peste 90 de ţări, orgnizatorii mizând pe un număr de peste 44.500 de vizitatori, din care peste 20.000 din afara Germaniei.

România este prezentă în pavilionul 4 cu 24 de firme, 20 cu stand propriu, iar patru prin Asociaţia Bio România. În data de 17 februarie, în pavilionul României, va avea loc seminarul Romanian Organic Forum – Nuremberg 2012, unde vor participa consulul general al României la München, Brânduşa Predescu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, precum şi reprezentanţi ai MECMA- Departamentul de Comerţ Exterior, ai organizatorului Biofach, dar şi companii germane.

După deschiderea oficială a târgului, eveniment susţinut de ţara parteneră din acest an – India – va avea loc semnarea unui acord între Uniunea Europeană şi Statele Unite în domeniul comerţului cu produse ecologice.

Dacă „Săptămâna Verde” de la Berlin este cel mai mare târg de agricultură şi industrie alimentară din lume cu vânzare, Biofach este mai mult un eveniment de promovare şi de degustare a unor produse obţinute numai din agricultura ecologică certificată, în vederea încheierii unor contracte ulterioare, fiind mai puţin un târg destinat vânzărilor. Ultima zi a târgului, respectiv în data de 18 februarie, este singura în care unii expozanţi îşi vând produsele aduse în cadrul expoziţiei.

Biofach 2012 se desfăşoară în perioada 15-18 februarie 2012, costul unui bilet de intrare fiind de 38 de euro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.