EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Antibioticele nu au efect în tratarea sinuzitelor, potrivit unui studiu

0
Antibioticele sunt fără efect împotriva majorităţii infecţiilor de sinus, deşi sunt deseori prescrise de medici în astfel de cazuri, relevă un studiu publicat marţi (14 februarie 2012) în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.

„Persoanele care suferă de sinuzită – inflamarea cavităţii nazale şi a sinusurilor – nu se simt mai bine sau nu resimt mai puţine simptome când iau antibiotice”, afirmă dr. Jay Piccirillo, profesor de ORL la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis, principal responsabil al acestui studiu clinic apărut în JAMA.

Studiul nostru, desfăşurat pe 166 de adulţi, arată inutilitatea antibioticelor pentru tratarea unei sinuzite curente – deseori de origine virală -, majoritatea bolnavilor vindecându-se pe cont propriu”, a adăugat el.

Medicii au comparat o parte a participanţilor trataţi cu un antibiotic cu o parte care a luat un placebo.

În SUA, o reţetă medicală din cinci care prescriu antibiotice este destinată tratamentului unor astfel de sinuzite, conform autorilor studiului.

Dată fiind rezistenţa tot mai mare la antibiotice, rezultată din folosirea lor excesivă, este important de ştiut dacă aceste medicamente sunt sau nu eficiente împotriva sinuzitei, subliniază medicii.

„Considerăm că antibioticele sunt prea des prescrise de medicii generalişti”, spune dr Jane Garbutt, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington, unul din autorii studiului.

Concret, cercetătorii recomandă, în locul antibioticelor – precum amoxicilina – folosite în acest studiu, tratarea durerii cu analgezice (aspirină, ibuprofen).

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.