De ce femeile suportă stresul interviului de angajare mai bine decât bărbaţii

0

– Temerile pe care le aveţi despre interviul pentru noua voastră slujbă ar putea să nu constituie chiar un lucru atât de rău, în final. La această concluzie au ajuns autorii unui nou studiu efectuat la University of Western Ontario, care au analizat modul în care răspund oamenii la stresul interviului pentru angajare.

– Rezultatele au arătat că femeile, de regulă mai agitate în preajma interviurilor de angajare, au răspuns mai bine decât “colegii” bărbaţi, lucru datorat în mare parte modului în care ele fac faţă stresului.

“Am întreprins două studii diferite”, relatează Justin Feeney, un doctorand care a făcut parte din echipa de cercetare, citat de BusinessNewsDaily.

“Primul a examinat efectele temerilor la interviul de angajare asupra rezultatelor interviului şi a confirmat datele anterior existente potrivit cărora anxietatea generată de interviu este un factor de predictibilitate negativă a rezultatelor. Apoi am decis să stabilim dacă sexul are vreo importanţă asupra rezultatelor. Am descoperit că, deşi mai stresate la interviurile de angajare decât bărbaţii, femeile au fost mai performante în răspunurile oferite. Am fost curioşi să aflăm de ce”.

Această curiozitate i-a determinat pe cercetători să privească mai atent asupra fenomenului. Pentru a elucida misterul acestei diferenţe, ei au simulat interviuri cu studenţii universităţii pentru a vedea mecanismele de adaptare pe care le relevă studenţii.

“Am improvizat un instrument care măsura stilurile de adaptare la femei şi bărbaţi şi am descoperit că femeile se adaptează mai proactiv decât bărbaţii”, a spus Feeney.

Ele ar face lucruri precum căutarea unui suport social de la cei apropiaţi, prieteni şi colegi, în privinţa temerilor lor şi chiar sunt dispuse să facă lucruri practice, cum ar fi organizarea de false interviuri cu prietenele lor. Bărbaţii, pe de altă parte, au reacţionat cu strategii mai puţin constructive. Ei pot pretinde că interviul nu are loc de fapt, ignorându-l, se uită la TV şi fac lucruri care eliberează de stres, dar afectează performanţele mai târziu”.

Rezultatele acestei cercetări pot fi utile celor intervievaţi, dar pot fi relevante şi pentru cei care vor să angajeze. Din moment ce afacerile pot avea mult de pierdut dacă angajează persoane contraindicate, Feeney avertizează afaceriştii să nu considere interviul ca infailibil.

“Cercetările confirmă că teama de fapt afectează validitatea acestui instrument”, afirmă Feeney. În final, veţi sfârşi prin a alege nesatisfăcător, ca rezultat al acestor temeri.

Cercetările recente au arătat că şcolirea aplicanţilor din perspectiva afacerii poate conduce la decizii de angajare mai bune, ceea ce va conduce la rezultate financiare mai bune.

Cei care doresc să fie angajaţi, pe de altă parte, se pot ajuta prin a-şi învinge timiditatea şi să preschimbe energia pierdută cu anxietatea într-o pregătire mai bună pentru interviu.

“Pe baza acestui studiu, le pot sugera să ia măsuri practice pentru a ce concentra asupra interviului”, arată Feeny. “Faceţi interviuri false şi citiţi cărţi despre interviuri, pentru a vă spori eficacitatea. Discutaţi cu prietenii şi familia despre interviu şi despre modul în care vă puteţi învinge teama”.

Echipa de cercetare a fost condusă de Julie McCarthy, profesor la Rotman School of Management, Richard Goffin, profesor de psihologie industrială şi Justin Feeney, toţi de la University of Western Ontario, care au intervievat peste 400 de studenţi ai acestei universităţi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.