EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

„Finanţele” au revocat licenţa Bingo Metropolis. Jocul de duminică de la Antena 1 ar putea fi anulat

0

Cei şapte membri ai Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc au decis azi, în unanimitate, revocarea licenţei de joc a firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organizează jocul Bingo Metropolis, transmis în fiecare duminică la Antena 1.

Jocul de duminică, transmis de Antena 1, ar putea să nu mai aibă loc, au declarat, pentru „Evenimentul zilei„, surse din cadrul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc, din Ministerul Finanţelor Publice. Patronul firmei nu ştie câte bilete au fost vândute pentru jocul de duminică, unde într-un promo se anunţau premii de două milioane de euro.

Comisia a fost prezidată de chiar ministrului Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi. Decizia comisiei are la bază datoriile de peste 1,2 milioane de euro pe care firma care organizează Bingo Metropolis le înregistrează la bugetul de stat.

În momentul de faţă, potrivit legislaţiei în vigoare, firma nu mai poate organiza acest joc. O excepţie ar fi obţinerea în instanţă a unei ordonanţe preşedinţiale, care să le ofere posibilitatea să meargă înainte cu jocul, până decide instanţa definitiv şi irevocabil revocarea licenţei. Potrivit legii, în momentul în care se va decide definitiv şi irevocabil de către instanţă revocarea licenţei, firma SC Phoenix Games SRL nu mai are dreptul să primească licenţă pentru astfel de jocuri vreme de un an”, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, unul din membrii comisiei.

Întrebat cum comentează decizia comisiei, Radu Chifa, unul dintre acţionarii firmei SC Phoenix Games SRL, a declarat:

„Vă felicit. Aţi reuşit să ne închideţi. O să vă trimit la redacţie pe toţi cei 3.500 de angajaţi ai firmei, ca să le daţi dumneavoastră salariile. Aştept să primesc oficial decizia comisiei, după care o vom ataca în instanţă. Decizia comisiei mă surprinde, pentru că noi am garantat datoria cu o serie de bunuri care depăşesc valoarea datoriei, dar lucrul ăsta nu ne-a fost luat în calcul de către membrii comisiei”

Bunurile cu care a garantat SC Phoenix Games SRL datoria la bugetul de stat sunt 850 de aparate electronice de joc (“păcănele”), care aparţin altei firme, SC Metropolis Group SRL, deţinută de cei doi acţionari ai SC Phoenix Games SRL.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.